Sisu

Vilka är vi då?
styrelse.jpg
Efter ”Skanörs Triathlon” 2005 utmanade Caroline Pråme sin svåger Hanseric Orre att tävla i Skanör -06. Båda två började förbereda sig, var och en på olika sätt och med stora skillnader i mängd och intensitet.
På våren 2006 åkte Caroline tillsammans med sin kollega Cecilia till Genarp för att titta på multisporttävlingen ”Skånes Adventure Race”, SARA. Full av beundran och inspiration beslutade Caroline sig för att föreslå Hasse en gemensam start i någon annan av deltävlingarna i Svenska Multisportcuppen. Hasse hoppade på utan tvekan, och dom bestämde sig för att anmäla sig till ”Kolmårdens Adventure Race”, KAR. Carolines man Linus blev tillfrågad om han skulle kunna hitta en lagkamrat så att även han fick möjlighet att deltaga. Efter en del tvekan så lämnade Hasses kusin Lars Levin klartecken. Då det krävs lite ”pannben” och ”kämpaglöd” för att njuta av multisport, samt det faktum att Lars & Hasse har finskt påbrå, föll valet av lagnamnen på SISU, följt av de respektive lagens sammanlagda kroppsvikt. SISU 135 och SISU 157 registrerades som startande lag i sprintklassen. Minisisu Caroline och Turbosisu Hasse slutade på 11:e plats i mixedklassen, där en hyfsat grov orienteringsmiss på sista löpsträckan innebar ett förödande ras i resultatlistan (spring aldrig utanför kartan). Äldstesisu Lars och Maxisisu Linus slutade på 4:e plats i herrklassen, där blåsrörsskyttet var en bidragande orsak till framgången. (Blåsrörsträningen kvällen innan på Norrköpings Brandstation gav således utdelning). Efter att vi duschat och packat ihop alla prylar, började vi alla fyra att spekulera i vilken vår nästa tävling skulle bli.
Valet föll på ”Femmans Multisport Race”, Göteborg i September. Under sommaren tävlade vi en del i triathlon och Caroline blev överansträngd i ena höften. Tyvärr innebar detta att hon blev tvingad att lämna återbud. Plötsligt stod Hasse utan halva sitt lag. Ett par alternativa inhoppare, Roger och Henrik, blev tillfrågade men hade tyvärr inte möjlighet att hoppa in. Då, som en blixt ifrån en klar himmel, kom räddningen, i form av Anders ”Gusten” Gustafsson in i gänget. Hasse och Lars gick i mål som lag nummer 12 efter ett i stort sett perfekt genomfört lopp i motsats till Linus och ”Gustens” insats som innehöll 2 st kanotkantringar samt 1 timmes extra orientering på cyklarna. Efter dessa båda totalupplevelser föddes så tankarna på att starta en multisportklubb. Själv grundidén var att på så sätt få konkreta mål och därigenom motivera och inspirera varandra att ha roligt och att må bra tillsammans.
Den 4:e November 2006 höll vi ett numera historiskt uppstartsmöte för Klubb Sisu, hemma hos Hasse, där vi skålade i Champagne. Där bestämde vi oss för att springa ett ”julmaraton” som en form av ”kick-off”. ”Lasens Jula-Mara” gick av stapeln den 17:e December med start och mål hemma hos familjen Levin. Banan sträckte sig längs med cykel- och landsvägar förbi ”CaroLinus” i Attarp vidare till den naturliga vändpunkten hemma hos Hasse i Bälteberga. Släkt och vänner ställde upp med proviant och glada tillrop hela vägen fram till målet på Kjällstorp där Anette hade förberett en välförtjänt bastu och en suverän bankett.
Klubbens första årsmöte hölls den 21:e Januari 2007 hemma hos ”CaroLinus”. Efterhand har våra vänner med liknande intresse slutit upp, och var det slutar… ja du? Kanske kommer du själv att vara med och påverka klubbens historia.
Vid pennan/Linus & Hasse