Årets första tävling i Svenska Multisportcupen, ”Skåne Adventure Race” avgjordes i lördags runt Hovdala Slott, Hässleholm. Det bjöds ett fantastiskt väder som utlovat ifrån SMHI, vilket gjorde att stämningen ibland de tävlande och supporten var väldigt hög. Många var vi som kom hem med ett minne av solen i våra sedan tidigare vinterbleka nunor.
Hur gick det då för Klubb Sisu i lördags? Man kanske kan säga att vi blandade motgångar med framgångar. Boel & Helena kom aldrig till start i långa dam eftersom Helena åkte på en bihåleinflammation nå´n dag innan. Charlotte & Linus förlorade sin sportident pinne och blev således diskade. Dom fullföljde dock hela banan eftersom det hela togs som ett bra träningspass inför ”Tieto Enator” den 1 maj. Laget hängde ihop med Hasse & Jakob ända fram till slutet av långa o-löpningen. Ca 500m innan TC stukade Hasse ena foten rejält och vi hoppas nu att han ska hinna bli hel till nästa torsdag. Vi spenderade 9 tim 47 min, och på 23:e plats, 10 minuter senare kom Jon & Kristoffer. Dom körde också den långa herrklassen och vi skymtade varandra lite här och där under hela dagen med glada tillrop och peppning.
På korta banan var klubben representerad utav 3 herrlag. Snabbast av dessa var Lars & Ludvig. Dom slutade på 31:e plats i Ludvigs riktiga debut. Laget har tidigare kört ihop på klubbmästerskapet i höstas, men har nu tagit klivet in på stora arenan. Starkt av Ludvig att hänga på farsan så bra. På plats 46 kom Martin & ”Pettzon”, där även sistnämnde debuterade i multisport sammanhang. ”Pettzon” lovade flera gånger under loppet att detta var både första och sista gången, men har enl. uppgift redan börjat att spekulera i vilken nästa tävling ska bli. (Tror att vi alla känner igen dom tankarna, eller…..?) Efter ett kedjehaveri och mycket möda i kanoten tog även Micke & Gusten sig runt banan. Laget beskrivs enligt åskådarna bäst med orden: dagens gladaste lag! 🙂 Fullständig resultatlista finner ni på: www.skaneadventure.nu
-Ett stort TACK till alla er som fanns på plats för att stötta oss som tävlade. Extra kul att Boel och Helena kom trots allt. Hoppas att vi får se er alla på kommande tävlingar också, eftersom ni betyder otroligt mycket!
Nu ska kroppen läkas och laddas så att turen i Karlstad ska gå så smärtfritt som möjligt. -Mot Värmland!!!
………vid pennan / Linus